Talent in de kijker - Broos Claerhout
Als je de zin hebt om ergens voor te gaan, is dat vaak al de helft van het werk. Hét doen is echter de belangrijkste stap.
Beluister

Meet Broos

Coördinator van Quindo – hét Kortrijkse medialab

Met SPEK (Student platform entrepreneurship Kortrijk) was de toon gezet. Het doel was om studenten vanuit verschillende hogescholen te ondersteunen in het ondernemerschap. De rol die Quindo hierin zou spelen was het capteren van verschillende verhalen, niet enkel de grote succesverhalen. Na SPEK voelde de organisatie dat er meer inzat. Broos blijft jonge ondernemers tot op vandaag nog steeds aanmoedigen.

Vanuit Quindo ondersteunt hij studenten die een mediaproduct op de markt willen plaatsen. Podcasts, vlogs, radioprogramma’s, je kan het zo gek niet bedenken. Hij ondersteunt studenten bij het uitwerken van hun idee tot een concreet project. Zo stimuleert hij bij Quindo ondernemerszin bij jongeren. Dat is iets waar Broos ook echt de nadruk op wil leggen. Als je de zin hebt om ergens voor te gaan, is dat vaak al de helft van het werk. Hét doen is echter de belangrijkste stap.

 Er zit een ondernemer in ieder van ons

“Mocht je mij 7 jaar geleden vragen of ik ondernemer wilde worden, had ik vol overtuiging neen gezegd. Op dat moment dacht ik dat ondernemen enkel draaide om geld verdienen en zo groots mogelijk worden. Nu je mij die vraag 7 jaar later stelt, zeg ik volmondig ja. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen ondernemer is op zijn eigen manier. Ondernemen gaat over het doen en het realiseren van een project waar je achter staat. Je moet het écht willen, willen evolueren en willen groeien. Er zit een stukje ondernemer in ieder van ons, sommigen hebben gewoon een extra duwtje nodig omdat er uit te krijgen. En daar kunnen Start@K en alle partners bij helpen.”

 Broos’ tip voor iedereen die wil starten met ondernemen

 “A smooth sea never made a skilled sailor” (van Franklin D. Roosevelt). Ik heb zelf op de harde manier geleerd hoe ondernemen werkt. Ik wil zoveel doen en zoveel realiseren, maar net door zoveel te willen blijft er ook erg veel in een hoekje liggen. Ga voor wat je écht wilt, voer het uit en verbeter nadien. Zoek uit wat werkt en wat totaal niet. Begin bij de kleine dingen, al is het maar met een potlood een eerste plan ontwerpen op papier.”

Gelijkaardige
posts
Coach in de kijker - Evy Declercq
Maak kennis met Evy, onze businesscoach bij VIVES hogeschool
September 12, 2022
26
September 12, 2022
September
Bekijk
Coach in de kijker - Karolien Plancke
Karolien is businesscoach bij zowel VIVES hogeschool als op KU Leuven campus KULAK!
September 4, 2022
26
September 4, 2022
September
Bekijk
Talent in de kijker - Robin Devisscher
“Ondernemen doe je niet alleen, je moet praten met anderen. Concullega’s zijn geen concurrentie. Je leert vooral uit de samenwerkingen.”
July 1, 2022
09
July 1, 2022
June
Bekijk