Talent in de kijker - Jeppe Remy

Fri

 

27

 

May

Meet Jeppe

In 2020 krijgt hij op restaurant een ingeving tijdens een gesprek met zijn vriend Rémi Lafosse. Beiden geïnteresseerd in het reizen met mensen met een beperking. Wat als we nu eens een bus opkopen, die samen met mensen met het syndroom van Down ombouwen naar een echte reisbus, er daarna met hen mee op vakantie vertrekken om ten slotte de bus weer te verkopen en met dat geld opnieuw te beginnen. Laat ons eerlijk zijn, wie droomt niet weg bij zo’n idee?

Allée

Bij Howest onderneemt vonden Jeppe en Rémi een luisterend oor, Lieselotte Vantomme. Zij raadde hen aan om hun idee te pitchen bij Start at K. Daar aangekomen verdienden ze al snel hun plekje. Hoewel hun concept als muziek in de oren klinkt, is de realisatie ervan niet zo eenvoudig. Daarom besloten ze hun concept wat te laten evolueren. Het is vaak moeilijk om sites te vinden die betrouwbaar zijn in het geven van informatie omtrent accommodaties voor mensen met een beperking. Daarom lanceerden zij met Allée een platform dat 100% betrouwbare accommodaties zou aanbevelen. En dat betrouwbare mag je letterlijk nemen want ze gingen het zelf uittesten.

“Bij Hangar K word je als jonkie echt als prof behandeld”

“Hangar K is voor mij de plaats waar ik zelf volwassener werd. Je strijkt er neer met je concept en je wordt onmiddellijk serieus genomen. Als jonge, startende ondernemer is dat echt een pluspunt. Bovendien heb je er de ruimte om gasten te ontvangen. Dat maakt dat je onderneming zelf al heel wat professioneler overkomt.”

Hoewel Jeppe niet meer verder werkt aan het concept van Allée, is hem wel heel wat bijgebleven over de periode bij Hangar K. Hij leerde hoe je een onderneming op de kaart zet, en dan niet enkel op administratief en theoretisch vlak. Hij groeide door te praten met anderen, te pitchen, kritiek te krijgen, oplossingen te zoeken om die kritiek te weerleggen etc. Tussen andere ondernemers zitten, gaf hem een boost om zelf te ondernemen.

Fuck it

Jeppe blijft geboeid door de sector. Het onderwerp van zijn bachelorproef? “Welke aspecten heeft een boekingsplatform nodig om rolstoelgebruikers een betere ervaring te geven?” Als een ondernemer ergens voor gaat, is het omdat het onderwerp hem echt ligt. Dat zie je bij Jeppe na al die tijd nog steeds. Hij blijft graag in de wereld van de ondernemers. “Eerst even kennis opdoen in het werkveld en dan zelf aan de slag gaan, zo zie ik mijn toekomst wel.”

Om te eindigen gaf Jeppe ons nog deze tip “Soms moeten we allemaal wat meer “fuck it” zeggen. Als je een idee hebt, en je wil er echt voor gaan, geef dan niet op. No matter what anderen over je concept denken of wat er over je gezegd wordt, sta op je strepen en ga voor wat je wilt.”

Foto's

No items found.

Nog interessante artikels

Website made by TROMPET & STORYTHING

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²