Nieuws

Vacature: Start@K coördinator

Zin in een avontuur waarbij je ondernemende studenten in Kortrijk een duwtje in de rug geeft? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe coördinator bij Start@K!

Waar vind je de beste ideeën om een bedrijf te beginnen?

Een succesvolle onderneming begint met een uniek idee. Maar waar vind je dat 'eureka'-moment? In deze blogpost verkennen we verschillende bronnen van inspiratie om de beste ideeën voor een onderneming te ontdekken.

Waarom ondernemen tijdens je studies een slimme zet is

Ontwikkel je ondernemersvaardigheden, vergroot je netwerk en creëer waardevolle kansen voor de toekomst.

De 5 Belangrijkste Student-Ondernemersvaardigheden

Welke skills heb nu écht je nodig om een succesvolle student-ondernemer te zijn?

Coach in de kijker - Evy Declercq

Maak kennis met Evy, onze businesscoach bij VIVES hogeschool

Coach in de kijker - Karolien Plancke

Karolien is businesscoach bij zowel VIVES hogeschool als op KU Leuven campus KULAK!

Talent in de kijker - Robin Devisscher

“Ondernemen doe je niet alleen, je moet praten met anderen. Concullega’s zijn geen concurrentie. Je leert vooral uit de samenwerkingen.”

Talent in de kijker - Lieselotte Vantomme

Quién elige el camino del corazón no se equivoca nunca. ‘Ook wel “Wie zijn hart volgt, zal nooit verloren lopen”. Als de goesting voor ondernemen er is, moet je er gewoon aan beginnen’

Talent in de kijker - Guillaume Melis

“Ondernemen is een werkwoord”, dat doe je niet zonder vallen en opstaan. De connecties, het netwerken, de pitchavonden en de onvoorwaardelijke steun van de coaches uit Hangar K, maakten van Knuss de onderneming die aanslaat bij verschillende horecazaken en meubelzaken in België.

Talent in de kijker - Oole Ryckoort

“Hangar K is voor mij echt een plek om samen te zijn. Iedereen is bezig met zijn eigen firma en toch werk je samen. Je werkt aan je toekomst, aan je connecties en aan een familiale sfeer. Hoewel iedereen elk voor zijn eigen concept werkt, zijn we hier meer dan gewoon collega’s.

Talent in de kijker - Broos Claerhout

Als je de zin hebt om ergens voor te gaan, is dat vaak al de helft van het werk. Hét doen is echter de belangrijkste stap.

Talent in de kijker - Jeppe Remy

“Hangar K is voor mij de plaats waar ik zelf volwassener werd. Je strijkt er neer met je concept en je wordt onmiddellijk serieus genomen. Als jonge, startende ondernemer is dat echt een pluspunt. Bovendien heb je er de ruimte om gasten te ontvangen. Dat maakt dat je onderneming zelf al heel wat professioneler overkomt.”

Talent in de kijker - Mathieu Nijs

“Het mooiste aan Hangar K is de kruisbestuiving tussen de verschillende ondernemingen, je kan echt bij iedereen terecht met je kleine en grote vragen. Bij Hangar K hangt een familiale sfeer, je wordt er als jonge starter echt professioneel begeleid.”

Duurzaamheid en innovatie

Drie straffe madammen komen babbelen over duurzaamheid en innovatie in de zesde aflevering van Ket Ghet.

Ondernemen: doe je dat samen of alleen?

In de vijfde aflevering staat het team centraal, en specifieker: onderneem je alleen of samen?

Durfkapitaal

In de vierde aflevering van onze podcast Ket Ghet behandelen we de vraag “Hoe ga je opzoek naar geld voor je onderneming?”

Pivoteren: wanneer en vooral waarom?

In de derde aflevering van onze podcast Ket Ghet behandelen we de vraag “Wanneer moet je pivoteren en vooral waarom?”.

Wanneer ben je er klaar voor? Ondernemen in ups & downs

In de tweede aflevering van onze podcast Ket Ghet behandelen we de vraag “Wanneer ben je klaar om te ondernemen?”

5 tips voor een ideale pitch

Een goede pitch is geld waard. Maar hoe maak je die nu op?

Wat is ondernemen? We vroegen het aan 3 (a)typische ondernemers

In de eerste aflevering van onze podcast Ket Ghet: ondernemen in ups & downs stellen we de vraag wat ondernemerschap nu precies is.

Eerste 9 studenten veroveren plekje in Hangar K op weg naar ondernemerschap

Na de eerste Pitch Night van 20 oktober zijn 9 studenten geselecteerd om in Hangar K verder te komen werken aan hun project. Met extra begeleiding en toegang tot het netwerk en de experts van Hangar K zijn deze studenten extra goed op weg op hun pad binnen de ondernemerswereld.

Start@K moedigt studenten aan ondernemende ideeën om te zetten in actie

Deze week nog gaat Start@K van start met een hybride kick-off evenement. Het nieuwe initiatief focust op ondernemerschap bij studenten en biedt over verschillende locaties een aantrekkelijk programma aan met interessante sprekers.

Website made by TROMPET & STORYTHING

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²