Eerste 9 studenten veroveren plekje in Hangar K op weg naar ondernemerschap

Wed

 

4

 

November

Op 20 oktober vond de eerste Pitch Night van Start@K plaats, het nieuwe initiatief rond student-ondernemerschap in Kortrijk. Potentiële student-ondernemers kregen de kans om hun idee voor te stellen aan een professionele jury met als inzet het veroveren van een seat in Hangar K, inclusief intensieve begeleiding voor de verdere uitwerking van hun ideeën. 9 studenten slaagden er in om de Pitch Night positief af te sluiten en zijn zo de eerste die binnen het traject van Start@K aan de slag kunnen. Alle studenten die in het traject van Start@K een ondernemersnummer aanvragen krijgen de kosten terugbetaald door Stad Kortrijk.

Geslaagde kick-off wakkert ondernemerschap bij studenten aan

Op 8 oktober ging Start@K van start, het nieuwe initiatief van Stad Kortrijk, Hangar K en de kennisinstellingen KU Leuven Campus Kulak, Howest, Vives en UGent campus Kortrijk, met de steun van VLAIO. De Start@K KICK-OFF was een hybride evenement dat live plaatsvond in Hangar K en JC Tranzit, maar ook online te volgen was. Op het programma stonden sprekers zoals Lowie Vermeersch van Granstudio en Hassan Al Hilou, evenwel als student-ondernemers Anjo Wychuyse en Jotte Mallisse, maar ook Hangar K residents Gunther Ghysels van Get Driven en Marie Van den Broeck van My Add On.

Met deze inspiratie konden geïnteresseerde studenten hun motivatie meteen komen presenteren op de Pitch Night. Elke student of studententeam kreeg 4 minuten de tijd om hun idee uit de doeken te doen, met daarna een vragenronde van 5 minuten. Uit de 17 ingeschreven studenten werden uiteindelijk 9 studenten geselecteerd die al meteen hun plaatsje in Hangar K kregen om verder te werken aan hun plannen. De eerste geselecteerde studenten voor het traject zijn het team van ExponentialGREEN (Thomas Denoulet, Wouter Huyghe, Agan Iseni, Lucas Van Walleghem en Dries Vanhooren), Storything (Egon Gevaert), Mathieu Nijs, Ort (Oole Ryckoort) en Fran Van Labeke. Hun ideeën kwamen uit diverse sectoren: zowel diensten als producten, gaande van recyclageoplossingen tot digitale services.

De andere studenten vertrokken niet met lege handen. Elk van hen werd doorverwezen naar een beter passende partner of een businesscoach om verder te werken aan hun plannen.

Vliegende start voor ondernemende studenten: tweede Pitch Night op 19 november

Start@K houdt voortaan op maandelijkse basis een Pitch Night. De volgende editie zal plaatsvinden op donderdag 19 november om 18 uur. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via deze gloednieuwe website www.startatk.be waarop alle informatie beschikbaar is.

Belangrijk is dat ze de jury met hun motivatie en enthousiasme kunnen overtuigen en zelf al even nadenken wat ze nog nodig hebben om hun project werkelijkheid te laten worden. De meerdere instapmomenten hebben als voordeel dat studenten elkaar ook steeds kunnen helpen en inspireren tijdens het traject. Het uitwisselen van tips en ervaringen is een grote plus in het verhaal van Start@K. Naast de pitchsessies zal Start@K ook laagdrempelige sessies organiseren die breed toegankelijk zijn voor alle studenten met interesse in ondernemen. Zo wil Start@K de ondernemerszin bij alle studenten maximaal aanwakkeren.

25 student-ondernemers krijgen ondernemingsnummer uitbetaald

Stad Kortrijk engageert zich om de kost van 90 euro voor het aanvragen van een ondernemingsnummer op zich te nemen. Dit jaar ligt de doelstelling op 25 startende student-ondernemers. De komende jaren wil de Stad Kortrijk dat aantal zien toenemen naar 60 student-ondernemers per jaar.

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs: “Met Start@K willen we onze studenten tonen dat ondernemen en studeren wel degelijk samen kan gaan. De kennis die ze tijdens dit traject kunnen opdoen is een serieuze meerwaarde bovenop hun opleiding. In de eerste pitch night werden al enkele creatieve ideeën op tafel gelegd. Ik kijk er naar uit wat onze studenten nog allemaal in petto hebben. Met de stad willen we de drempel tot ondernemerschap alvast zo laag mogelijk houden en nemen voor deze startende student-ondernemers graag de kost voor het aanvragen van het ondernemersnummer op ons.”

Foto's

No items found.

Nog interessante artikels

Website made by TROMPET & STORYTHING

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²