Talent in de kijker - Mathieu Nijs

Fri

 

20

 

May

Meet Mathieu

In 2020 startte hij als studentondernemer bij Start at K. Door de interesse in de start at K kick-off en de inspirerende gastsprekers liet hij zich naar Hangar K lokken. Sindsdien is de trein vertrokken. Elise D’haeseleer en Lieselotte Vantomme begeleidden hem verder in de wereld van het ondernemen.

“Het mooiste aan Hangar K is de kruisbestuiving tussen de verschillende ondernemingen, je kan echt bij iedereen terecht met je kleine en grote vragen. Bij Hangar K hangt een familiale sfeer, je wordt er als jonge starter echt professioneel begeleid.”

Hoe kom je op een sterk concept?

In juni 2019 verhuist de oma van Mathieu naar een woonzorgcentrum. Daar haalde hij zijn inspiratie voor zijn startup Liocare. Er is duidelijk nood aan helpende handen in de zorg. Doorheen de jaren veranderde zijn concept. Van zorg en verpleegkundigen als enige doelgroep transformeerde Liocare naar een echt opleidingsorgaan voor studenten secundair onderwijs die op de springplank staan naar het hoger onderwijs. Op die manier proeven zij enerzijds van wat de zorg inhoudt en worden zij anderzijds meteen ingezet in de zorg. Een win-win situatie. Met trots deelt hij mee dat Liocare afgelopen weekend hun eerste opleidingen afrondde. Een sterk concept vind je in je dichte omgeving, in de zaken waar jij echt geïnteresseerd in bent. Je bent er elke dag mee bezig, het is dan ook logisch dat je concept je nauw aan het hart moet liggen.

Tip voor de startende ondernemers van vandaag

Ondernemen verloopt niet altijd van een leien dakje. Succes begint daar waar anderen de moed verliezen. Geef dus nooit op en ga voor je doelen!

Foto's

No items found.

Nog interessante artikels

Website made by TROMPET & STORYTHING

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²