Coach in de kijker - Karolien Plancke

Sun

 

4

 

September

Karolien combineert haar ervaring als businesscoach bij KULAK met de rol van businesscoach bij Vives.

Start at K is een ecosysteem om ondernemerschap te stimuleren bij studenten. De business coaches van de lokale kennisinstellingen zijn daarbij belangrijk omdat ze dicht bij de studenten staan. Wij begeleiden de studenten in elke fase van hun ondernemerstraject : het aftoetsen en scherp krijgen van hun idee, het opstarten van hun zaak en het aanreiken van tips voor het uitbreiden van hun klanten,  … Zo helpen wij bijvoorbeeld de studenten klaarstomen voor hun allereerste pitch-sessie.

Investeer in een goed netwerk

Jezelf omringen met gelijkgestemden en mensen die je inspireren en motiveren is volgens Karolien cruciaal. Investeren in een goed netwerk helpt je echt op weg en opent je ogen. De insteek van een ander kan heel waardevol zijn tijdens je groeiproces als ondernemer. Het is belangrijk om jezelf af en toe een spiegel voor te houden en af te toetsen met anderen ‘heeft mijn idee wel zin, hoe vinden zij snel informatie rond social media, hoe gaan zij om met moeilijkheden op hun pad?

Bij Vives vinden wij het belangrijk om zelf ook echt in gesprek te gaan met de studenten. Elke student die wil ondernemen of twijfelt om te ondernemen is welkom bij ons.  We willen heel laagdrempelig zijn. Die gesprekken werken vaak verhelderend.  Zo proberen we de studenten zo snel en goed mogelijk verder te helpen met de juiste vragen en met doorverwijzingen naar de meest interessante organisaties en/of mensen. Vaak zijn de juiste personen dichterbij dan je denkt.”

Een vat vol kennis bij zowel KULAK als VIVES

Karolien komt vaak langs bij Start at K.  Ze ontmoet er allemaal boeiende mensen, raakt geïnspireerd door de vele ondernemersverhalen, geniet van de vibe en leert telkens opnieuw bij dankzij de vele events en pitch nights.  Ze is zelf ook een ondernemend persoon. Tijdens haar vorige job als onderneemster bouwde ze  veel kennis op rond sales, marketing, people management, innovatie en het vallen en opstaan van het ondernemerschap. Daarom is zij dé geknipte persoon om startende ondernemers binnen KULAK te ondersteunen.

“Een grote troef van Kulak is de hechte community die gedragen wordt door meerdere praesidia, de studenten en alle medewerkers van de Kulak.  Binnen Kulak ondersteunen wij niet alleen studenten, maar ook onderzoekers.  We proberen iedereen via verschillende kanalen te inspireren rond ondernemerschap: via events, begeleiding voor pitch nights, individuele begeleiding, contacten met gespecialiseerde professoren, contacten met het brede netwerk binnen KU Leuven. De ideale omgeving dus om te dromen en om begeleid te worden in de eerste stappen van het ondernemerschap”

Houd jezelf af en toe en spiegel voor

Voor Karolien is het duidelijk waarom studenten hun kans zouden moeten wagen bij Kulak onderneemt, Start at K of waarom ze bij een businesscoach over de vloer moeten gaan. “Het is ideaal om eens een spiegel voor te houden en om je idee af te toetsen. Bovendien word je geholpen om zo snel mogelijk terecht te komen bij de juiste personen/organisaties die je verder kunnen helpen op je ondernemerstraject”.

Tip voor de startende ondernemers

Droom, denk, durf, doe en blijf vooral doorzetten

- Droom over nieuwe ideeën

- Denk na over hoe je dat idee wil aanpakken en wil omzetten tot een echt concept

- Durf je stap te wagen in het ondernemerschap en volgende concrete stappen te zetten

- Werk je concept uit, zoek klanten en ga ervoor

- Maar vooral, zet door en besef dat ondernemen een proces is met veel vallen en nog meer weer opstaan.

Don’t dream your life, live your dreams. Sta zelf aan het stuur van je eigen leven. Neem je leven zelf in handen om je dromen te bereiken.

Foto's

No items found.

Nog interessante artikels

Website made by TROMPET & STORYTHING

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²