Wanneer ben je er klaar voor? Ondernemen in ups & downs

Tue

 

18

 

May

Young business woman Anjo Wychuyse van Jungle nodigt Koen Vercauteren van Ledsreact, Egon Gevaert van Storything en Loïc Levan van Aesthetic Wolf uit aan haar ronde tafel. Elk van de genodigden zijn op een verschillend moment in hun leven beginnen met ondernemen.

Je hebt een uniek concept bedacht? Fantastisch! Stap 1 is volbracht, maar wanneer start je nu het best met het uitvoeren van je idee? Veel jongeren zitten met deze vraag, maar no worries. Wij geven je een interessante scoop uit het ondernemerschap.

 

DE ECHTE VERHALEN VAN ONZE GASTEN

Introducing Koen Vercauteren van Ledsreact. De booming business die de sportwereld aan het veroveren is. Het idee waarmee het begon: een slimme kegel die de performance capaciteiten van spelers gaat optimaliseren door combinatie van technologie en data-analyse.

Met een vlotte overgang naar onze tweede sportieve gast Loïc Levan van sportmerk Aesthetic Wolf. Het unieke idee: niet louter een merk zijn dat dat sportkleren verkoopt, maar het tegelijk creëren van een community. Het fysieke, maar ook het mentale wordt uitgelicht.

Dit brengt ons naar onze 18 jarige student-ondernemer Egon Gevaert van Storything. Zijn fantastisch idee: webdesign met als ultieme doel de groei van de klanten bevorderen. Ze blinken uit in het op maat maken van de service, waarbij de beleving van de klant en flexibiliteit centraal staan.  

 

WAAR BEGINT HET ONDERNEMERSCHAP?

Het begint bij een probleem. Hoe ga je dit oplossen? Deze oplossing kan zomaar de deuren openen naar jouw start-up.

“Het ondernemersbloed zit in je.”

Vooral, zie het plezier erin. Het is een passie waarvoor je je helemaal geeft. Wat doe je nu met dat idee?

“Als starter kom met je idee naar buiten, zodat je feedback kan krijgen van klanten.”

Ga naar buiten, maak jezelf kenbaar, bouw een netwerk uit, vertel mensen over je idee en maak ze er warm voor. Je moet kunnen weten wat je potentiële klanten denken, zodat je nog beter op hun noden en wensen kunt inspelen.  

“Onnozele dingen worden ook opgemerkt door lokale klanten.”

Je hebt een interesse. Iets dat je nieuwsgierig maakt, ga daarin verder. Speel daarmee, begin klein. Zo bouw je unieke ervaring op.

 

EEN KIJK IN HET ONDERNEMERSCHAP

You put the busy in business. De balans vinden tussen privé en professioneel is moeilijk een handige tip van de sprekers: “bedenk een app die het evenwicht helpt te vinden.” Zowel Anjo als Koen, Loïc en Egon zijn schuldig aan het feit dat je jezelf helemaal kan verliezen in het ondernemen.  

Je begint eenmaal klein, maar opgeven is helemaal niet aan de orde. Uiteindelijk vind je je draai en is er weer sprake van ontspanning.

“Zorg dat je de juiste mensen rondom jou hebt, daarvoor moet je jezelf dus kenbaar maken.”

Vooral: durf. fouten. maken.

Loop tegen de lamp en laat je op je plaats zetten.

Doe ook niet mee omdat het een ‘hype’ is. Weet waaraan je begint en ga op zoek naar de juiste instanties (zoals Start@K). Als je het zelf doet denk je dat alles goed is, laat jezelf eens onder de loep nemen door iemand met veel ervaring.

 

AGE BEFORE BUSINESS?

 

“Leeftijd is een luxe.”

Jong zijn brengt minder verantwoordelijkheden. Je hebt extra ruimte om mis te lopen en opnieuw te beginnen.

Leeftijd mag absoluut niet bepalen of je eraan begint of niet, zolang je er zelf mentaal klaar voor bent.

Hoe vroeger hoe beter zelfs, voordat de verantwoordelijkheden beginnen op te stapelen.

 

Het enige nadeel, op zeer jonge leeftijd wordt je minder snel serieus genomen. Dit heeft wel voordelen op lange termijn, want je hebt op 40-jarige leeftijd meer ervaring dan iemand die er op zijn 30ste is aan begonnen.

Conclusie: niet over nadenken, en begin eraan!

 

In de podcast behandelt Anjo nog de rubriek “waarmee heb je het gehad?”

Spoiler alert, het antwoord is niet corona ;)

Ga dus zeker eens luisteren, en laat jezelf overtuigen door de 4 ondernemers aan tafel om zelf je eigen onderneming op te starten. Heb je nog vragen? Ga naar de  onze postbus, we beantwoorden ze maar al te graag!

 

TERUGBLIK

Je hebt een idee en het ondernemersbloed zit in je? Maak jezelf dan kenbaar, ga netwerken en laat jezelf meenemen in je passie. We zien je graag komen bij Start@K om je hierbij te helpen, tot dan!

 

Foto's

No items found.

Nog interessante artikels

Website made by TROMPET & STORYTHING